Over Sportgek

Edith Rozendaal is SPORTPSYCHOLOOG VSPNĀ® (Vereniging voor Sport Psychologie in Nederland) en docent sportpsycholoog. Ze heeft in 2006 SPORTGEK opgezet en is enthousiast over de werkzaamheden als sportpsycholoog. “Het begeleiden en samen met de sporter zoeken naar hoe hij/zij door het verbeteren van mentale vaardigheden nog beter kan presteren is prachtig werk”.

Ze heeft sporters en trainers begeleid uit allerlei takken van sport: o.a. atletiek, golf, handbal, paardensport, kano, kickboksen, schaatsen, softbal, squash, tafeltennis, tennis, turnen, voetbal, wielrennen en waterpolo.

Edith is supervisor aan de Postacademische opleiding tot Praktijk Sportpsycholoog. Van 2007 tot 2012 was zij bestuurslid van de Vereniging voor Sport Psychologie in Nederland.

Zelf doet Edith momenteel recreatief aan schaatsen, hardlopen en yoga. In het verleden heeft ze competitief gevolleybald en getennist. Ze is een fervent volger van bijna alle sporten.

Ze heeft een opleiding aan de Academie voor Lichamelijk Oefening afgerond en als gevolg hiervan heeft ze in het verleden les/training gegeven bij een atletiek-, volleybal-, en gymnastiekvereniging, een middelbare school en een schaatsschool. Ze is afgestudeerd bewegingswetenschapper en heeft een accreditatie voor SPORTPSYCHOLOOG VSPNĀ® en docent sportpsycholoog. Edith heeft daarnaast 9 jaar ervaring in het geven van cognitief gedragsmatige trainingen. Ze volgde een cursus Mindfulness Based Cognitive Therapy en de basisopleiding tot Mindfulnesstrainer.