Groepen

CURSUS                                                                                                                        Voor groepen of teams verzorgt Sportgek cursussen. De cursus is bedoeld voor de sporter die z’n mentale vaardigheden wil verbeteren om zo nog beter te presteren. Tijdens de cursus komt onder andere aan bod:

  • omgaan met wedstrijdspanning
  • vasthouden van concentratie
  • doelen stellen
  • hoe helpt ‘verbeelding’ de sporter
  • introductie van mentale routines
  • omgaan met gedachten

De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1,5 uur (of 6 bijeenkomsten van 2 uur).

CLINIC                                                                                                                         Voor sportclubs, teams, coaches of andere groepen organiseert Sportgek een clinic Sportpsychologie. Er wordt een inleiding gegeven over mentale of psychologische technieken in de sport. Hierna lichten we één techniek eruit om uitvoeriger te bespreken. Met gerichte oefeningen en praktijkvoorbeelden verduidelijken we de techniek.

Een clinic duurt 1,5 a 2 uur. Het doel van de clinic is de deelnemers kennis te laten maken met mentale training en sportpsychologie

CLINIC OUDERS                                                                                                     Ouders worstelen vaak met de vraag hoe hun kind te begeleiden bij zijn of haar sportactiviteiten. Vooral als het kind een zeker talent blijkt te hebben in een bepaalde tak van sport blijkt de rol als ouder, naarmate de carrière vordert,  steeds ingewikkelder te worden. Tijdens de clinic komen begrippen als interne en externe motivatie, gelegenheid geven, stadia in de begeleiding en ouderrollen aan de orde.